Friday, August 10, 2007

En vardag i saltgruvan...

Jag tänkte berätta lite om hur våran "chef" är. Hur han beter sig under dagarna här på jobbet, eller hur han beter sig när vi är på kundbesök.

Vardagar
Under en vanlig vardag med "chefen" på jobbet, så är det två lägen på honom. Det första läget våran "chef" har, är att han sitter på sitt rum hela dagarna och inte visar sig hos oss. Det är nog det bästa läge han har.
Det andra läget är lite värre. Då spenderar han nästintill all tid på arbetsdagen ute hos oss på "golvet". Där han skryter om sina dyra resor, om sina dyra middagar och sina dyra hotellnätter. Allt han pratar om kretsar runt hur jävla bra HAN är och hur dyrt allt han gör är. Han kan inte heller lyssna när man försöker förklara något, utan avbryter ständigt, för att sätta igång i 320km/h och prata om sig själv.

Kundbesök
Under ett kundbesök är våran "chef" oftast med hela tiden. Men där är kunderna verkligen i underläge. Då våran "chef" i vanlig ordning pratar HELA tiden, och totalt kör över alla som är runt omkring honom. Sen är han expert på att tro sig kunna allt. Om man ska lyssna på honom så är ju han en av dem som uppfann internet! Jag skojar inte, han själv ser sig som en pionjär inom IT-sverige. Men i själv verket så vet han inte skillnad på HTML och ett Excell-ark. Det har ju hänt flera gånger att någon har fått hjälpa honom med Word. Det här i sin tur, går ju ut över mig och kollegan C, i form av att han lovar massa saker han inte har en aning om, och förväntar sig att vi ska lösa problemen som uppstår. Med MAGI!

Fikapauser
Det är väl ungefär samma sak här som i de andra fallen. När vi alla sitter och pratar runt fikabordet, och någon ska berätta något man vart med om. Så är ungefär flödet det att, personen börjar berätta, och vips! så har "chefen" något att säga, han avbryter för att sedan vara den enda som pratar om sitt liv och sina dyra saker.

Sammanfattning
ALLT
"chefen" berättar handlar bara om honom, och hans fina liv/fru. Tror något som skulle vara positivt, vore om han lärde sig uttrycket "Att tala är silver, men tiga är guld". Han borde ju gilla det... Guld är ju dyrare?

//Kollegan P