Wednesday, August 15, 2007

Kollegorna i korta drag...

Tänkte lista hur mina kollegor är. Deras signaturer och distinkta kännetecken. Lockrop och allsköna beteenden. Låt oss börja.
  • Kollegan N:
    En ettrig terrier som tar till skrik när orden inte räcker till eller när han känner sig i underläge. En typisk mini-chef, som tror att han kan bestämma över alla. Riktigt trött på honom. Han påstår sig ha jobbat flera år med utveckling, men när det kommer till kritan, ser det ut som någon som precis börjat koda. Han skryter nästan lika mycket som våran "chef".
  • Kollegan I:
    En tystlåten en, som inte gör speciellt mycket på jobbet. Under hans 8-9 år på företaget, så har han inte utvecklats det minsta, rent tekniskt. Han ser hellre att andra gör hans jobb åt honom. Ett par timmars surfande om dagen är inte ovanligt. Inte heller allskön dvd-produktion på jobbets dvd-brännare.
  • Kollegan U:
    U är nog den jag stör mig mest på av alla kollegor. Hon sitter ständigt och pratar med sig själv och utsöndrar konstiga läten. Hon är även expert på att börja ett samtal genom att bara börja prata, utan att rikta sina frågor till någon eller försöka få den personens uppmärksamhet. Hon verkar sitta och tro hela tiden att alla väntar på att hon ska prata med en. Hon är också expert på att avbryta folk hela tiden. Vi kan t.ex. sitta och ha ett möte med kunder, och hon kommer framklampande och avbryter, för att berätta något helt oväsentligt. Sist men inte minst... hon smaskar så förbannat när hon äter också.
  • Kollegan T:
    T ska då vara våran säljare. En säljare som mest tycker om under-bältet-skämt, och drar sig inte för att berätta dem för våra blivande kunder. Han är också en säljare som helt har tappat aptiten för att sälja och satsar mest på kunder som han privat har nytta av. Har han problem med vattenledningar hemma, så säljer han produktioner till rörfirmor. Hans sälj är också alltid baserade på lägsta möjliga taxa, samt maximalt med funktionalitet (Oftast funktioner som inte går att göra).
  • "Chefen":
    Internetpionjär, Faktura-magiker, Budgetexpert, expert på allt han pratar om. Han vet allt, kan allt och är bäst. Det är bara hans liv och hans upplevelser som gäller och är något värt. Alla andra är inget värda. Idag så var han expert på fotografering.
Döm själva, är det kollegor du skulle vilja ha?

//Kollegan P

No comments: