Friday, February 9, 2007

Sista? spiken i kistan.

Fick precis nyheten av kollegan C, att TV4 nyheterna skriver att FRA i princip har fått godkänt att avlyssna vem som helst, när som helst och hur som helst. Läs mer på TV4. Det här är så sjukt att man undrar vart Sverige är på väg. I tidigare fall så har det i alla fall krävts ett domstolsbeslut om avlyssning, och det är polisen som avlyssnat. Nu krävs det ingenting, och det är försvaret som ska avslyssna. Senast militären skulle gripa in i det privata, var i Ådalen 1931. Det gick väl inte sådär lysande, med tanke på att militären sköt ihjäl fem demonstranter.

Om man har Ådalshändelsen som utgångspunkt i sitt resonemang, så kan man dra slutsatsen att... surfar du på internet, så finns det inget som hindrar militären att göra samma misstag som då, men i stället för att skjuta ihjäl någon. Så kanske de kan få en oskyldig person fängslad.

Ser ju bara hur duktiga den Svenska regeringen har vart tidigare. Ta tex. den svensk som satt fängslad på Guantánamo. Sveriges regering sprang så gärna USA's ärenden. Samma visa var det då de lät CIA-plan landa på Bromma och "kidnappa" två Egyptier.

Nu springer den Svenska regeringen återigen ärenden åt USA. Men nu så är det i form av avlyssning för att komma åt dem som kostar skiv-/film-industrin pengar. FAN så lågt säger jag bara.

Åter till verkligheten.
Det är ganska så avslaget på jobbet idag. Jag sitter och planerar/utvecklar ett webbaserat enkätsystem. Där man ska kunna lägga upp enkäter, frågor på enkäter och göra utskick. Sen ska man kunna ta ut statistik på hur folk har svarat också. Ingen lätt uppgift, men det går att göra.

//Kollegan P.

No comments: